De Crăciun, fii mai bun, fii adevărat!

În fiecare an, iarna, omul simte, mai mult ca oricând, că nu este singur. Răspunsul îl are magia sărbătorilor de iarnă, licăririle lumânărilor şi mirosul de scorţişoară, sărbători care au la bază uniunea dintre oameni, indiferent de naţie, religie sau culoare. Ele ne amintesc mereu că nu trebuie să călcăm pe cuie singuri, că oricât de lung ar fi drumul, va fi mereu cineva care să ne ajute cu bagajul. Atunci învăţăm că din ce am adunat pentru momentul nostru de glorie, care pare să nu mai vină, putem să dăm şi celorlalţi, care, poate, nici n-au avut şansa să-şi strângă. Atunci învăţăm că dacă nu ni se alătură nimeni în această perioadă de muncă silnică, nu o să avem cu cine împărţi bucuria din acea clipă glorioasă.

Este perioada când speranţele prind şi fond, nu doar formă. Este perioada în care pesimismul rămâne, undeva, înecat în zăpadă, ori alunecă stângaci pe gheaţă. Atunci se construiesc troiene de speranţe şi vise, şi, pentru câteva zile, parcă se mai subţiază norma de lucru, timp în care ne rămâne doar să năzuim la aceea clipă.

În Ajun, cercetaşii de la centrul Lotus (ca în fiecare an) au mers să-i colinde pe bătrânii de la azil. Echipaţi cu 3 chitări, o vioară şi cu multă bunăvoinţă în suflet, au explodat în timpul colindelor, făcând dintr-o simplă urare, un spectacol în toată regula de Crăciun. Câteva voci minunate au fost sarea şi piperul, care, poate, au smuls şi câteva lacrimi de la bătrânii zgribuliţi care se uitau la cor puţini pierduţi, şi, totuşi, bucuroşi, în timp ce în ochii lor se reflecta acea tristeţe care nu poate fi condamnată, mai ales în cazul lor. Dacă i-am bucurat? Nu mă indoiesc de asta; însă mă gândesc la acea fericire dulce-amară, atunci când simţi cum sufletul îţi tresaltă la fiecare notă mai ridicată, şi, totodată, nu îţi poţi lua gândul de la situaţia în care te afli, de la luptele zilnice cu nişte condiţii grele de supravieţuire şi cu singurătatea. Da, singurătatea. Mai sus ziceam că în această perioadă simţi că nu eşti singur; ei bine, la aceşti bătrâni treaba stă tocmai invers. Şi nicicând nu-i roade singurătatea mai mult decât de Crăciun. Noi am vrut doar să le umplem câteva minute din viaţă cu voie bună, măcar aşa să-şi amintească că ajungând acolo, nu au fost rupţi total de lume.

Recunosc, nu mă pricep la urări, cum nici complimentele nu sunt punctul meu forte. Ce pot să spun? Crăciun fericit, şi fie ca la anu’ să ne găsim sănătoşi şi cu poftă de viaţă, gata să facem faţă greutăţilor şi să ocolim neplăcerile, să nu mai fim nevoiţi să scrâşnim din dinţi atunci când o să tragem linie anul următor.

La mulţi ani, oameni buni, la mulţi ani!
Reclame

4 Responses to “De Crăciun, fii mai bun, fii adevărat!”


 1. 1 Ionut 24/12/2009 la 21:00

  Craciun fericit!

 2. 2 Roxanne 24/12/2009 la 21:44

  To Ionut:

  Asemenea. 🙂

 3. 3 Pisi 25/12/2009 la 12:14

  Craciun fericit !!

 4. 4 Roxanne 25/12/2009 la 12:56

  To Pisi:

  Şi ţie, dragă. 🙂


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
Let’s Do It, Romania!
I write like
Edgar Allan Poe

I Write Like by Mémoires, Mac journal software. Analyze your writing!

A spus...

Tweet my tweeting twitter

 • "Şi tu ce-ai făcut? Ai continuat să-ţi joci roulul infect, care oricum nu-ţi venea, ba chiar atârna ridicol pe umerii tăi." 7 years ago

Clickuieşte ca să primeşti mail-uri mişto, de la mine pentru tine, cu şi despre blogul ăsta fandosit!

Alătură-te altor 14 urmăritori

Subscribe:

Scurt, foarte scurt istoric


Caut o portiţă deschisă şi un şut în fund (de înaintare).

Banners

widget widget widget widget widget
Created by Roxanne Stump

Cine cauta,gaseste

 • 44,872 amatori
decembrie 2009
L M M J V S D
« nov.   ian. »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

From around the world

free counters

Diverse

OURWORLD

Reclame

%d blogeri au apreciat asta: