Cultul unei scoici 1981

Am obiceiuri ciudate.

Şi acesta este unul dintre ele. Nu, nu venerez vreo scoică. Este vorba despre… Tadam! Blue Öyster Cult.

Blue Öyster Cult este o trupă americană din New York, care şi-a făcut apariţia pe scenă 1967 şiiii încă mai există. Sunt supermegaextrahyper cunoscuţi pentru melodiile lor „(Don’t Fear) The Reaper” şi „Godzilla”.

Se spune că sunt neşte pioneri în privinţa heavy metal-ului, dar eu nu ader la această concepţie. O fi de vină reprezentările unor imagini oculte şi oarecum sci-fi…uhm, it sounds like shit to me! xD

Oamenii ăştia au la activ 14 studio albums şi tot atâtea milioane de albume vândute în întreaga lume.

Ok, şi în ce dracu constă acest obicei al meu?[din ultimul timp]

Păi, înainte sa adorm, îmi înfig căştile în urechi şi ascult albumul

FIRE OF UNKNOWN ORIGIN

Nu, n-am albumul original…[Shame on me]

Acest album a fost lansat în 1981, şi a fost produs de Martin Birch, un tip care cică a mai lucrat şi cu unii ca Deep Purple [:x], Black Sabbath, Whitesnake şi Iron Maid[a]en.

Ar trebui să vă fac o mică prezentare a albumului.

Încep cu prima melodie, Fire Of Unknown Origin. Are câteva tendinţe mai heavy cam pe la 2:30, în rest este oarecum tipică anilor ’80. Se remarcă clapele, în special.

Burnin’ For You este una dintre preferatele mele. E tocmai bună de ascultat în maşină, în drum spre Costineşti! :D. Din nou, sintetizatoarele şi clapele ocupă un loc mai important, însă de data asta sunt câteva riff-uri drăguţe, iar refrenul este unul…din-ăla care te îndeamnă să conjugi verbul în acelaşi timp CU CAsetofonul [citat! : ))].

Veteran Of The Psyhic Wars debutează cu o bătaie arhicunoscută. Melodia te induce într-o atmosferă de război, şi în acest sens se remarcă bătăile asemănătoare celor din timpul paradelor militare. Nu este nici  melodie mobilizatoare, nici dramatică, dar are un acel je ne sais pas care îţi gâdilă un pic coarda sensibilă.

Sole Survivor parcă continuă într-o manieră mai sobră melodia precedentă. De remarcat corul de femei şi tendinţa de anthem. Versurile sunt superbe!

Heavy Metal – The Black and The Silver. Acum o să ziceţi: parcă ziceai că nu au treabă cu heavy metalul! Bine, da, această melodie are acele tendinţe ale metalului din ’80. Aşa că voi prefera să nu vorbesc despre asta! 😀

Vengeance (The Pact) mă lasă cam rece. Nu pot spune că are ceva special, începe un pic cam ciudat şi mai apoi se schimbă ritmul… E oarecum tipică. Aş putea spune că are un fel de aer de riot. Dar… :-?? Mai pe la sfârşit grăbeşte ritmul şi aduce oarecum a country păstrând însă tendinţa aceea hard.

After Dark începe weird rău! Aduce un pic cu indie : )). Şi păstreză această tendinţă, un pic anihilată de lead guitar. Se remarcă acelaşi aer creepy prezent în întreg albumul, însă ceva mai proeminent în această melodie decât în celelalte. Cam pe la 2:40 e un solo mişto.

Şi melodia mea preferată de la ei Joan Crawford! Este o adevărată operă de artă. Debuteză cu o piesă pentru pian, care te introduce în atmosfera unui castel bântuit! 😡 Este un  pic gotică, dar doooaaaar puţin. Este cu siguranţă cea mai creepy melodie de pe album. Tocmai perfectă pentru Halloween, ca şi (Don’t Fear) The Reaper de altfel, altă operă de artă. Joan Crawford ar fi pe locul întâi în topul meu de mellodii de care nu mă satur. Solo-urile de chitară sunt superbe, iar pianul este prezent pe tot parcursul melodiei, păstrând aerul ‘de speriat’.

Don’t Turn Your Back este puţin cam seacă. Nici versurile nu strălucesc, şi linia melodică este oarecum banală.

De ce am ales tocmai acest album? Pentru că îl consider ca fiind un „produs al nopţii”. Da, te adoarme, dar într-un mod plăcut. Are, cum am ami spus, un aer creepy, şi este o alegere perfectă pentru o petrecere tematică.

Şi, în sfârşit, vă las cu melodia mea preferată, Joan Crawford şi mai pun şi (Don’t Fear) The Reaper, pe care am mai postat-o de cel puţin 3 ori! : ))

Reclame

1 Response to “Cultul unei scoici 1981”


  1. 1 Maura 05/06/2009 la 16:26

    Ca veni vorba de WhiteShanke, un amic are panel-ul de la basistu d’acolo de cand au venit in Arad :))
    Daca vrei o melodie freaky, try this one:


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
Let’s Do It, Romania!
I write like
Edgar Allan Poe

I Write Like by Mémoires, Mac journal software. Analyze your writing!

A spus...

Tweet my tweeting twitter

  • "Şi tu ce-ai făcut? Ai continuat să-ţi joci roulul infect, care oricum nu-ţi venea, ba chiar atârna ridicol pe umerii tăi." 7 years ago

Clickuieşte ca să primeşti mail-uri mişto, de la mine pentru tine, cu şi despre blogul ăsta fandosit!

Alătură-te altor 14 urmăritori

Subscribe:

Scurt, foarte scurt istoric


Caut o portiţă deschisă şi un şut în fund (de înaintare).

Banners

widget widget widget widget widget
Created by Roxanne Stump

Cine cauta,gaseste

  • 44,872 amatori
mai 2009
L M M J V S D
« apr.   iun. »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

From around the world

free counters

Diverse

OURWORLD

Reclame

%d blogeri au apreciat asta: