Ceva gânduri revoluţionare, dar nu prea mobilizatoare

Watch in High [fucking] Quality 😐

România este cunoscută ca fiind ţara care şi-a omorât conducătorul.

România bagă intrigi şi îşi vâră nasul în treburile vecinilor de peste Prut. În România se vorbeşte de o cenzură, un fel de limitare a libertăţii de exprimare, tocmai pentru că majoritatea articolelor de orice fel, melodiilor, ş.a. sunt ofense la adresa conducătorilor statului. România dă naştere unor minţi criminale. România are cei mai încăpăţânaţi bătrâni din toată lumea. În România, toţi comentează politica, fiecare se crede mai deştept decât altul, întotdeauna există o alternativă mai bună. Ciudat, dar cred că în România sunt cei mai nehotărâţi oameni: aleg o dată, şi peste câteva luni se plâng de alegerea făcută şi îşi jură că la anul nu se va mai repeta.

Cu inima uşoară, se poate conchide că România s-ar clasa pe un loc onorabil în topul celor mai revoltate ţări. Topul ţărilor cu cei mai împotriviţi oameni. Cel puţin, până acum.

În curând, femei şi bărbaţi de toate vârstele îşi vor lega capetele cu câte o panglică colorată, îşi vor trage câte 3 linii de acuarelă pe fiecare obraz şi vor urla în gura mare că e timpul revoluţiei. O secundă, staţi un pic! Oameni buni, ce Dumnezeu faceţi?

Grămezi de bătrâni se adună în parcul central şi vorbesc de cât de rău ne merge cu noua guvernare, cu noua reformă şi de cât de bine era „pe vremea răposatului”, în timp ce mai aruncă un zar şi mai iau o gură de palincă românească. Scopul discuţiei lor…păi nu prea există vreun scop. Vorbesc ca să treacă timpul. Nimic nu-i mobilizează să ia coasa în mână şi să tragă o fugă până în faţa primăriei şi să-şi verse năduful.

Părinţii au întotdeauna ceva de obiectat. Pe vremea lor nu era atâta desfrâu. Pe vremea lor nu se umbla cu părul în toate culorile. Sunt vizibil revoltaţi împotriva postmodernismului. Şi de ce nu iau vreo măsură? Puştanii care umblă cu hainele jumătate rupte, mari ghengstări ai secolului 21, sunt copiii lor. Grupul de fete de la marginea străzii care îşi ridică, din când în când, fustiţa să mai oprească o maşină sunt tot copiii lor. Depresivii, cei care sunt la un pas de a-şi da drumul de la geam sunt, şi ei, copiii lor. Toţi cei care se cred satanişti sau atei, barosani sau bazaţi, sunt copiii lor. Şi ce fac ca să-şi ajute copiii? Nu vreau să zic că dau apă la moară, dar nici că fac ceva ca să-i împiedice s-o ia pe drumul greşit.

Tânăra generaţie este viitorul. Tânăra generaţie este, probabil, cea mai revoltată, cea mai anarhistă categorie de vârstă. Regulile îngrădesc libertatea. De aceea, orice mecanism care funcţionează în baza unor reguli este ‘cââââhh’. Începând cu şcoala şi cadrul familial, şi terminând cu biserica. Privind însă lucrurile mai în amănunt, iese la suprafaţă faptul că această împotrivire este nici mai mult, nici mai puţin decât…(hold your horses)…o modă. Da, oameni buni, e un adevărat T-R-E-N-D să fii anarhist şi să faci semnul ăla, un A într-un cerc, pe toţi pereţii. E cwl să zici tuturor că tu te ¤#&/!? pe ele de reguli.

Dacă şi-ar ridica cineva fundul ăla mare şi gras din fotoliul din faţa televizorului şi ar striga: „Viva la revolution!”câţi i s-ar alătura şi ar porni o revoluţie împotriva analfabeţilor care ne conduc ţara? Să vă zic tot eu? Păi, 0.

0

Românilor le place să comenteze şi să arate că sunt, în esenţă, deştepţi. Şi badea care stă toată ziua cu faţa-n curul calului va susţine că s-ar descurca foarte bine la Cotroceni.

Este acesta un spirit revoluţionar?

„Dar mai mult preferă înjurătura şi doar foarte rar revoluţia…” (Brushvox)

Eu nu-i pot spune spirit revoluţionar. Nici măcar nu sunt semne de împotrivire. Eu cred că-i vorba de fudulie. (Şi am făcut şi-o rimă!) „Prostul nu-i prost destul până nu-i fudul.”

Este vorba de prostie?

Daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. (Se aud câteva aplauze în fundal)

Realitatea doare. Am fost, suntem şi vom fi conduşi de oameni mai săraci cu duhul. Căci a lor este împărăţia Cerurilor. De ce? Ai altceva de ales?

Ne împotrivim lor, dar nu suntem şi noi ca ei? Îl acuzi pe BăsesCU CĂ e şpriţar, dar nu faci şi tu acelaşi lucru? Zici de nu-ştiu-care că e mare hoţ, şi vrei să spui că tu nu ai fost nici măcar tentat să furi vreodată? Nu-ţi place legea aia că te dazavantajează, dar spune-mi: tu de căte ori ai ales în favoarea altora?

Sunt alte lucruri care te pot revolta. Chiar şi această falsă-revoltare a românilor. De ce nu te revoltă gradul de incultură al locuitorilor satelor? De ce nu te revoltă moda asta deplasată? De ce? E prea greu?

Românii nu au acel sânge revoluţionar în ei.

–Dar e drăguţ să dai impresia că ai avea aşa ceva.–


Reclame

1 Response to “Ceva gânduri revoluţionare, dar nu prea mobilizatoare”


  1. 1 brushvox 16/05/2009 la 20:12

    „pe vremea mea”….ha ha ha! 😛 Treaba stă cam aşa: dintr-o prostie adolescentină şi inconştienţa aferentă vârstei, la 17 anişori eram în arest la Securitate. La 19, în memorabilul decembrie, în stradă evident… 🙂 acum când mai vorbesc cu prietenii din gaşca veche, ne pare rău pentru faptul că am crezut ca fraierii că se poate face revoluţie „fără violenţă”, un motto bine gândit şi strecurat în capu’ nostru la aceea vreme. Păi… nu se poate.:)

    Faină scriere şi ai umor.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
Let’s Do It, Romania!
I write like
Edgar Allan Poe

I Write Like by Mémoires, Mac journal software. Analyze your writing!

A spus...

Tweet my tweeting twitter

  • "Şi tu ce-ai făcut? Ai continuat să-ţi joci roulul infect, care oricum nu-ţi venea, ba chiar atârna ridicol pe umerii tăi." 7 years ago

Clickuieşte ca să primeşti mail-uri mişto, de la mine pentru tine, cu şi despre blogul ăsta fandosit!

Alătură-te altor 14 urmăritori

Subscribe:

Scurt, foarte scurt istoric


Caut o portiţă deschisă şi un şut în fund (de înaintare).

Banners

widget widget widget widget widget
Created by Roxanne Stump

Cine cauta,gaseste

  • 44,872 amatori
mai 2009
L M M J V S D
« apr.   iun. »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

From around the world

free counters

Diverse

OURWORLD

Reclame

%d blogeri au apreciat asta: